Областният управител проф. е  отправила искане до Междуведомствената комисия за

...
</TD
>Областният управител проф. е  отправила искане до Междуведомствената комисия за
Коментари Харесай

Укрепват свлачището на пътя за Сарафово

Областният шеф проф. е  отправила искане до Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет за финансиране на действия по укрепването на парцел в резултат на ерозионни и абразивни процеси в кв. " Сарафово ".

Заради проливните дъждове предходната година в региона на крайбрежната алея, която се употребява като пешеходна и велосипедна връзка сред Солниците на Бургас и кв. Сарафово, се следят пукнатини и пропадания.

Със заповед на регионалния шеф бе назначена междуведомствена комисия, включваща представители на Областна администрация Бургас, Община Бургас, " Геозащита “ ЕООД - Варна и РД ПБЗН-Бургас, които направиха оглед на проблематичния сектор. Скалната маса се е свлякла върху територията на морски плаж " Сарафово – юг “ и се основават действителни предпоставки от проваляне на пътя, което би довело и до произшествия с преминаващи жители. Поставена е сигнализация от Община Бургас, само че прекосяването през рисковите сектори не е прекратено.

" След направените констатации на комисията се откри нуждата от осъществяване на незабавни мероприятия по заскаляване и подсилване на алеята, с цел да се резервира от морската вода и отводняването на прилежащата територия “, изясни регионалният шеф. " Областна администрация Бургас направи изследване и разполага с оферта за разработване на капиталов план, който ще бъде предоставен от регионалния шеф, след обезпечаване на нужните финансови средства “, добави още.

Отправеното искане от регионалния шеф проф. Нейкова до Междуведомствената комисия към Министерския съвет е за разпределяне на финансови средства в размер на 116 760 лева с Данък добавена стойност, нужни за изследване и правене на план за възобновяване на пешеходната и велосипедна връзка сред бургаските солници и кв. Сарафово. При нужда ще бъдат поискани спомагателни средства за планиране на действия, открити в процеса на изследването и проектирането, както и средства за осъществяването на плана по възобновяване на алеята.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР